WIE
ZIJN WIJ ?

ActiMeat specialist in de samenstelling van vlees- en plantaardige ingrediënten, leverancier voor de voedingsindustrie

Grossiste PAI industriel Europe - ActiMeat

ActiMeat is gevestigd in Manosque en houdt zich bezig met de verwerking van dierlijke en plantaardige grondstoffen tot ingrediënten die zijn geformuleerd volgens de specifieke behoeften van levensmiddelenproducenten.

Deze diepgevroren ingrediënten kunnen een meerwaarde geven aan uw recepten: warme sauzen, pizza’s, gevulde pasta’s, soepen, snacks en broodjes, of bladerdeeg en taarten.

Boulettes de bœuf IQF pour PAI - gamme formée

Afhankelijk van de specificaties en/of specifieke behoeften van de klant, expliciet of impliciet en dankzij de samenwerking van de O&O-afdelingen, is ActiMeat in staat aan elk verzoek te voldoen.

Door te steunen op een performant industrieel instrument dat voortdurend evolueert, streeft ActiMeat ernaar voortdurend op zoek te gaan naar de beste smaken en texturen, om voor en met u in te spelen op nieuwe markttrends en veranderingen in de smaak van de consument.

WIE ZIJN ONZE KLANTEN?

Grossiste PAI industriel Europe - ActiMeat

GROTE EUROPESE FABRIKANTEN VAN EIGEN MERK- OF HM-PRODUCTEN

Grossiste PAI industriel Europe - ActiMeat

Huismerkproducenten
(merk van de distributeur) MDD

Grossiste PAI industriel Europe - ActiMeat

EUROPESE KMO’S EN KMI’S IN DE AGROVOEDINGSSECTOR

ACTIMEAT IN CIJFERS

0
werknemers
10000
ton aankopen
0
%
van de omzet in Frankrijk
0
%
van de omzet* in het buitenland

*in miljoenen euro’s

MET 40 JAAR ERVARING, IS ONZE DIFFERENTIATIESTRATEGIE GEBASEERD OP 6 BELANGRIJKE PIJLERS:

Grossiste PAI industriel - ActiMeat

INNOVATIE

de toekomst van planten en andere eiwitten

Grossiste PAI industriel - ActiMeat

INDUSTRIËLE
PRESTATIES

om een optimale prijs/kwaliteitsverhouding te garanderen

Grossiste PAI industriel - ActiMeat

PENETRATIE VAN DE EUROPESE MARKTEN

op 3 commerciële assen (groepen, Europese KMO’s, KMI’s)

Grossiste PAI industriel - ActiMeat

OPLOSSINGEN INTEGRATIE VAN GEZONDHEID EN MILIEU

Kwaliteit, gezondheid, milieu, geografische kenmerken en dierenwelzijn

Grossiste PAI industriel - ActiMeat

HUMAN
RESOURCES

Opleiding en ontwikkeling van vaardigheden

Grossiste PAI industriel - ActiMeat

AUTOMATISEREN EN DIGITALISEREN

het bedrijf in industrie 4.0

ONZE GESCHIEDENIS

Ontdek de belangrijkste fasen van onze geschiedenis sinds de oprichting in 1981.

1981
1992
1996
2000
2003
2011
2013
2014
2015
2016
2017
2019
2020
2021

1981

Oprichting van Gel Alpes door Robert Saint Martin

1992

 Ontwikkeling van de industriële procedure voor bevroren gekalibreerd vlees

1996

Uitbreiding van het assortiment afzonderlijk ingevroren gehakt

2000

Heroriëntering van de activiteit op rauw gehakt vlees, met name voor de conservenindustrie

2003

Uitbreiding van het industrieterrein van Manosque
Vermenigvuldiging van de productiecapaciteit met 3

2011

Verkoop van 50% van de aandelen van de familie Saint Martin aan de groep Accueil
Ontwikkeling van een tunnelbereidingsproces

2013

Vrijwaringsprocedure na de “Horsegate”-crisis 

2014

Verandering in bestuur
Groupe Accueil : 35%
Philippe Saint Martin : 32,5%
Stéphane Maloisel : 32,5%

Investering van EUR 800.000, inclusief het opstarten van een nieuwe productielijn

2015

Invoering van een ERP ISO 22 000 certificaat
(beheer van de voedselveiligheid)

2016

 Verandering van vaandel en merk: Gel Alpes wordt ActiMeat 

Uitbreiding van Europese grondgebieden

2017

Oprichting van ActiMeat & Co

Bedrijfspachtovereenkomst

2019

Fabrieksopening en +50% groei

2020

Covid-pandemie
Impact GMS RHF
+4% de CA

2021

Veerkracht van het model
voortgang van
+ 4,5% in T

Stéphane Maloisel - Président ActiMeat

Foto tegoed : Anthony Lossmann

ONZE LEIDERS AAN HET WOORD

Wat mij de afgelopen vijfendertig jaar heeft gedreven en gemotiveerd, is het aangaan van nieuwe ondernemersuitdagingen. Ik geloof in een opwaartse spiraal die groei door innovatie, collectieve ontwikkeling van medewerkers en waardecreatie voor onze klanten met elkaar verzoent.

Voedingsbedrijven helpen te bouwen, te handelen om niet te lijden, te ontwerpen om te dienen vanuit ons “ActiMeat”-aanbod, dat is mijn drijfveer.

In deze economie moet men heel hard rennen om alles bij te houden… Wij zullen onszelf uitdagen, wij zullen u uitdagen op uw core business, maar wij zullen altijd de “spirit” behouden en onze rol van stimulator op een dagelijkse basis.

 

Stéphane Maloisel – Voorzitter

ONZE LEIDERS AAN HET WOORD

Ik ben geboren in een slagerij, net zoals mijn vader. Ondanks mijn legendarische gehechtheid aan de Provence, ben ik de globetrotter van het team. Ik reis ten dienste van de sector de hele vleeswereld over… om meer zelfvertrouwen te zien.

De selectie van de producenten, het volgen van de evolutie van de bedrijfspraktijken, de analyse van de versnijdingsmethoden en de valorisatie van de grondstof voor onze klanten zijn mijn dagelijkse bekommernissen.

Het ActiMeat-avontuur, met zijn vernieuwende dimensie, schudt een soms conservatieve activiteitensector wakker. Het is dus met een voorliefde voor uitdaging, overtuiging en argumentatie dat ik mijn ervaring ten dienste stel van de klanten die ons hun vertrouwen schenken.

 

Philippe Saint Martin – Gedelegeerd bestuurder

ZIJ VERTROUWEN OP ONS

logo-agis - grossiste viande ActiMeat
logo-eureden - grossiste viande ActiMeat
logo-conservesfrance - grossiste viande ActiMeat
logo-ldc - grossiste viande ActiMeat
logo-lecabanon - grossiste viande ActiMeat
logo-lesrepassante - grossiste viande ActiMeat