Scroll Top

Toepassingen
SOEP

Soupes - grossiste viande ActiMeat

application_soupes

Claude, productmanager
voor een fabrikant van kant-en-klare maaltijden

DE SITUATIE

VOOR ActiMeat

« Ik doe een beroep op ActiMeat omdat ik ons vegetarisch soeprecept met sojagehaktballetjes wil verbeteren. Na verschillende producten te hebben getest, voldeed geen enkele aan onze verwachtingen omdat we niet de juiste textuur konden vinden. Ik wil ook dat het gekozen product voldoet aan de claim “bio”. »

quote-gris

We hebben ActiMeat geraadpleegd over het assortiment soepen voor de uitwerking van dit nieuwe assortiment van een fabrikant voor een levering van 150 ton.

01_identification_geographique-d-origine

ONTDEKKING

van de behoeften

De O&O-afdelingen van de twee ondernemingen staan met elkaar in contact om de belangrijkste punten te bespreken :

In alle vertrouwelijkheid, welke soorten grondstoffen verwerkt u? Welke industriële processen beheerst u? Welke productiemiddelen? Wilt u meer weten over de reeds geteste soorten producten voor dit soort recepten en de ingrediënten die bij de bereiding worden gebruikt? Wat zijn uw verwachtingen qua smaak en textuur van dit recept?

02_standardisation_de-la-matiere

Analyse

en conclusie

Na analyse van de verschillende procedures blijkt uit de uitwisselingen dat het gebruikte soja-eiwit een zachte textuur veroorzaakt die niet aangenaam is in de mond. Het product is niet kauwbaar genoeg.

03_amelioration_de-la-productivite

WAARDERING

van het product

Het O&O-team van ActiMeat stelt een alternatief voor soja-eiwit voor met het gebruik van een tarwe-eiwitgehaktbal.

Voor het Veggie-assortiment ligt de vakkennis van ActiMeat in het “traditionele” full-band vorm- en bereidingsproces, dat een hoge toegevoegde waarde geeft aan de plantaardige ingrediënten.

Het geselecteerde ingrediënt op basis van tarwe is gecertificeerd als “Clean Label” en “Bio”. Opgenomen in het recept zal het een zachte en aangename textuur geven, een aantrekkelijk uitzicht en een uitstekende weerstand tegen de processen met een gecontroleerde verslechtering en afbrokkeling.

HET ANTWOORD

VAN ActiMeat

Ons vakmanschap in plantaardige eiwitproducten

innovation-veggie

Veggie-innovatie

Er zijn verschillende plantaardige eiwitbronnen beschikbaar, evenals een reeks vleesvervangers, allemaal 100% clean label.