Scroll Top

Toepassingen
sauzen

Sauces bolognaises - grossiste viande ActiMeat

application_sauces

David, operations manager
bij een merk dat marktleider is

DE SITUATIE

VOOR ActiMeat

« Ik krijg regelmatig de opmerking dat het vlees onzichtbaar is in de bolognesesaus. Ik merk dat de stukken vlees hun structuur verliezen zodra ze in de kookpot terechtkomen. Ons product bestaat voor 18% uit dit vlees. Ik ben bereid iets meer te betalen als het resultaat overtuigend is. Hebben jullie een oplossing? »

quote-gris

Het industriële bedrijf krijgt het rundvlees aangeleverd in blokken van 25 kg, met hele spieren. Na het ontdooien worden hier stukken vlees met een diameter van 8 mm van gehakt, die in een kookpot met een verticaal mengmechanisme met schraper worden gegooid. In de pot zit olie met aroma’s. Daarna wordt de tomatensaus toegevoegd. Als de juiste temperatuur bereikt is, begint het verpakken van het product in potten en vervolgens de sterilisatie.

ActiMeat wordt gevraagd om advies voor het aanbod sauzen, voor het recept van een nationaal merk. Het gaat om de levering van 900 ton.

01_identification_geographique-d-origine

Textuur

van de stukken

ActiMeat heeft het principe van persen, samendrukken en de dichtheid van het vlees onderzocht om een oplossing te geven voor dit probleem.

We passen onze expertise toe voor een dubbele vermaling waardoor de harde stukken vlees worden ingekookt.
Vervolgens wordt het product samengedrukt tot korrels. Zo verkrijgen we rundvlees waarvan de dichtheid binnen het vastgestelde bereik van de klant ligt.

02_standardisation_de-la-matiere

Het koken

van het vlees

Om de kwaliteit voor de consument de verhogen, hebben we het productieproces van het bereiden en afkoelen van de stukken vlees uitgebreid.

Met ons proces kan het vlees geroosterd worden, waarna het kookvocht weer wordt opgenomen tijdens het snelle afkoelproces voordat het vlees IQF wordt ingevroren. Zo zorgen de verwerkte eiwitten voor het behoud van de structuur van het gekookte vlees.

03_amelioration_de-la-productivite

Metingen & controles

tijdens het proces

Al onze leveringen worden onderworpen aan de strengste controles. Onze klant heeft zijn plek als marktleider
kunnen versterken.

Een voorspellende textuurtest is ingesteld. Hierbij wordt in een zure omgeving het industriële productie- en sterilisatieproces nagebootst. Dit wordt geobserveerd en het percentage zichtbare stukken vlees wordt geteld om
te zorgen dat aan de verkoopbelofte wordt voldaan.

HET ANTWOORD

VAN ActiMeat

Onze knowhow en onze vleesproducten

01_reponse_nos-savoir-faire-en-produits-carnes

01_reponse_applications-pour-produits-transformes

Rauw vlees

Verzamelen van hoogwaardige, gecontroleerde grondstoffen (textuur, smaak, …) zodat u en de eindconsument tevreden zijn.

02_reponse_nos-savoir-faire-en-produits-carnes

02_reponse_preparation-a-base-de-viande-cuite-nature-et-preparee

Gekookt vlees, naturel en bewerkt

Een innovatief kookproces zorgt voor ongeëvenaarde smaak en textuur van uw gerechten.

03_reponse_nos-savoir-faire-en-produits-carnes

03_reponse_preparation-viande-cuisinee-aux-legumes

Gekookt vlees en groente

Producten op maat, klaar om te gebruiken, aan te passen aan veel verschillende gerechten (gehakt, sauzen, lasagne, …).

04_reponse_nos-savoir-faire-en-produits-carnes

04_reponse_preparation-de-boulettes

Bereiding van zelfgemaakte gehaktballen, natuur of bereid

Wij hebben de expertise ontwikkeld om zelfgemaakte ActiMeat gehaktballen voor uw bereidingen te produceren.